FASHION FOR GIRLS

 

 

 

Itt a nyár, irány a strand!

FÜRDŐRUHA DIVAT

Különleges egyrészes fazonok
Ha már unod a bikinit, vagy csak egy kis változatosságra vágysz, akkor jöhetnek az egyrészes fürdőruhák.

Számtalan minta (op-art, pöttyös, csíkos, virágos, kockás stb.) között válogathatsz, csupán arra kell ügyelned, hogy az adott minta előnyösen formálja az alakodat. A színek terén is nagy a választék. Az élénk színektől kezdve a pasztell árnyalatokon át minden megtalálható a boltokban.

Természetesen a klasszikus, slankító hatású fekete is jelen van. Gyakoriak a kis masnival díszített és a fodros szegélyű fazonok, illetve a redőzött anyagú modellek. Ha feltűnő, különleges darabra vágysz, akkor merészen szabott modellek közül is válogathatsz. Ezek a fürdőruhák olyan fazonra vannak szabva, hogy szinte alig takarnak többet a kétrészeseknél, és hátulról gyakran bikininek tűnnek. A különleges szabású fürdőruhák esetében gyakran csak néhány vékony pánt vagy fémkarika fogja össze elöl az alsó- és a felsőrészt. A hasnál kétoldalt kivágott fürdőruha is sokat enged láttatni.

Az aszimmetrikus fazonú, egyik oldalon vállpántos, másik oldalon pánt nélküli fürdőruhák szintén kedveltek. Az extrább szabású darabok hátránya az, hogy csak tökéletes idomokon állnak jól! Nem kell elkeseredni akkor sem, ha van egy kis súlyfelesleg, mert egy jól megválasztott egyrészes fürdőruha ápol és eltakar. A megfelelő ponton elhelyezett részletek elvonják a figyelmet a kevésbé vonzó helyekről. Súlyfelesleggel rendelkezők számára kevésbé felvágott egyrészeseket ajánlanak a tervezők. A dekoltázs azonban lehet mély, ovális vagy V-alakú, amely előnyösen nyújtja az alakot. Természetesen a színek és a minták is befolyásolják a megjelenést. Leginkább a sötétebb alapszínű, valamint a hosszanti irányban csíkozott egyrészesek előnyösek. Újabban a telt alkatúak számára készítenek kifejezetten alakjavító tulajdonságú egyrészeseket is, ezeknek a bélése erősebb, gumírozott anyagból van, ezáltal kissé jobban összetartja a testet.

 

Milyen fürdőruhát válasszon az, akinek kicsi a melle, vagy éppen fordítva? Milyet válasszon, akinek széles a csípője, rövid a lába, nincs dereka, vagy nagy a hasa? Mi most megmutatjuk!

Kis mell
Akárcsak a melltartók esetében, a fürdőruhák közül szintén push-up melltartós (szivacsbetétes) változatot kell beszerezni, mert ezek nagyobbnak mutatják a melleket. Ma már nem kell feltétlenül körmerevítős fazonú bikinifelsőt vásárolnod, mert a divatnak köszönhetően kb. 2-3 éve megjelentek a szivacsbéléses, háromszög alakú bikinifelsők is. Legideálisabbak a világos vagy élénk színű és a nagy léptékű, tarka mintás darabok, mert elterelik a figyelmet a mell méretéről. Az egyrészes fürdőruhák közül szintén a láthatatlanul beépített, körmerevítős, push-upos fazont válaszd.


Nagy mell
A fürdőruhák közül - akárcsak a kis mellek esetében - a körmerevítős bikinifelső a legjobb. Előnyös lehet a topszerű melltartós bikini is. Természetesen a sötétebb színek optikailag kisebbítő hatásúak. Szintén jó választás lehet a függőlegesen csíkos, illetve a sötét tónusú, apró mintás felső. A felsőrészek közül a mély V-nyakkivágású a legideálisabb, amely függőlegesen osztja meg a felsőtestet, ezáltal keskenyíti azt. Nagy mell esetében előnyös fazon még a keskeny sávfazonú csíkmelltartó is. Nagyon fontos az is, hogy a vállpánt jól tartsa a kebleket. Legmegbízhatóbb vállpántmegoldás az, amelyik a háton keresztbefut, mert emel és támaszt is egyszerre.

 

(forrás: www.im-net.hu)

 

 

Tippek nagy popsihoz

A legtöbben úgy gondolják, hogy a sort fazonú és francia bugyis bikinialsó tökéletes választás lehet a méretesebb popsira, hiszen az sokat takar. Amennyiben te is ezzel az indokkal léptél ki a legközelebbi fürdőruhaüzletből, kezedben egy frissen újított kisnadrágos bikiniszettel, sajnos el kell, hogy keserítsünk. A több anyag többet takar elv bugyifronton nem állja meg a helyét. A sort fazonú alsóval ugyanis még inkább hangsúlyossá válik rejtegetni kívánt terület. Ebből a fazonból pont a fenék alsó része látszik ki, ami ha nem tökéletesen kerek, előtérbe kerül a hiba. Ha tehát előnytelennek véled ezt a testtájadat, válassz oldalkötős bugyit, amit lehetőleg ne köss meg túl szorosra.

A színekkel és mintákkal tovább trükközhetsz. Ha bikinialsóról van szó, messze kerüld el a neonszíneket, a metálos felületeket és a vad mintákat. Tartózkodj a berakásoktól, valamint a fodroktól. Az extra fazont és feltűnő árnyalatokat tartogasd inkább felülre. Szerencsére ma már a legtöbb üzletben lehetőséged van összevariálni a bikinialsót a felsővel. Válassz a letisztult fazonú és visszafogott színű bikinicsodák közül. Az egyberészesekkel azonban vigyázz! Ezek a legtöbb esetben optikailag összemossák az alkatod.

 

Tippek, ha nagy a hasad

Bár nem túl feszes a hasad, mégsem szívesen mondanál le a bikiniről? A ?60-as évek trendje megoldást nyújthat a problémádra. Évtizedekkel ezelőtt még a kerek idomok számítottak szupernőiesnek, ezért az akkori fürdőrucik a gömbölyded idomokat hangsúlyozták. A ma ismét divatosnak számító magas derékrész például szépen hangsúlyozta a csípőt, ugyanakkor kellően leszorította a has tájékán felhalmozódott zsírpárnákat, hogy mesés homokóra sziluettet kölcsönözzön viselőjének. Így, ha nem áll messze tőled a múltat idéző divat, válassz a magasított derekú fürdőbugyik közül, ezzel ellensúlyozhatod ezt az előnytelennek vélt testrészedet.
Amennyiben azonban nem kedveled a magas derékszabást, de maradnál a kétrészes fürdőruha megoldásnál, válassz a topszerű felsővel ellátott, úgynevezett tankini fazonokból. Ez a fürdőruhamegoldás jótékonyan hat a deréktájékon felhalmozódott súlyfeleslegre. A nagy minták azonban ez esetben kerülendők!

 

Tippek fiús alkathoz

Ha fiús alkatod van, a derékvonaladat, a popsidat, a cicidet, és a vállaidat kell optikailag korrigálnod. Rossz hír, hogy az egyberészes fürdőruhákat és a most divatos tankiniket célszerű elkerülnöd, mivel azonban ajánlatos megosztanod a törzsedet, választhatsz a számtalan ötletes bikinifazon közül.

A most divatos geometriai- és virágminták, csíkok és pöttyök, no és a csillogó-villogó metálos felületek garantáltan kerekítik az idomaidat. Felülre válassz háromszögfazont, vagy egy csíkszerű bikinifelsőt! De telitalálat lehet a retrószabás is, a lényeg, hogy óvakodj a klasszikus pántmegoldásoktól, és minden esetben a nyakbakötős verzió mellett dönts. Ezzel lágyíthatod a vállad vonalát, és kiemelheted a melledet, különösen, ha a szivacsbetétes megoldással élsz. A derékrészt úgy korrigálhatod, ha ejtett fazonú bugyit választasz, a popsidat pedig szépen kerekítik majd a francia bugyis alsórészek.

Az idei szezon bikinikreációi kétségkívül gondoskodnak róla, hogy felfedezhesd magadban a nőt. Ma már számtalan fürdőruhát ékesítenek különböző lánc-, gyöngy- vagy kőrátétek, amelyek tovább fokozzák a nőiességet. Ha tehát bikiniválasztásra kerül sor, érdemes ezek közül csemegézned!

 

Tippek pici cicihez

Ha pici a cicid, könnyen orvosolhatod a problémát egy jól eltalált bikinifazonnal. Először is, felejtsd el a klasszikus merevítős és szivacsos fürdőruhafazont! Ezt a bikinimodellt már évekkel ezelőtt deportálni kellett gardróbodból. Az idei szezonban pedig már egyenesen tilos a viselése. A push up tunning természetellenes támasztéka nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a strandon pár centivel nagyobbnak tűnjön a cicid. A 2008-as fürdőruhatrendben számtalan trükkös bikinifazon segít optikailag centimétereket csalni.

Az '50-es évek retróhangulatát idéző, ravaszul szabott bikinik kifejezetten jótékony hatással vannak e kritikus testrészre. Választhatsz pánt nélküli ceruzavonalat vagy olyan bikinifelsőt, ahol a V-kivágást hangsúlyos pánt szegélyezi. Ha pedig maradnál a jól bevált háromszögfazon mellett, válassz párnázott modellt! A hatás még úgy is fokozható, ha gyűrt anyagból, virágrátétekkel, vagy fodrokkal díszített variáció mellett döntesz. Kifejezetten jótékonyan hatnak továbbá a virágmotívumok, a vízszintes csíkok, retróminták és tarka színek, valamint a metálosan fénylő felületek. A bikini feladata ugyanis, hogy a legjobbat hozza ki az alakodból.

 

 

Tippek, ha széles a csípőd

Van, aki szereti hangsúlyozni nőies alkatát a bikinivel is, de ha te nem ebbe a táborba tartozol, és inkább elterelnéd a figyelmed csípődről, akkor tanácsaink neked szólnak!
Ha takarni szeretnéd ezt a területet, akkor semmiképp ne vegyél fel kisnadrágos bikinit, hiszen optikailag még inkább nagyít, és a tekintetet is odavonzza, ha az egész popsidat fedi az alsórész! Kerüld a magasan lévő, csípő feletti pánttal rendelkező, és az oldalt megkötős fazonokat is, mert a magas szabás és a vékonyka pánt még jobban kihangsúlyozza a széles csípőt! Ez azért is fontos, mert a vékony pánt gyakran bevág a bőrbe, ami nem túl szép látvány, míg a szélesebb oldalrész szépen elfekszik a csípőn. 

Ehelyett válassz egyszerű alsót két-három ujjnyi széles, csípőn fekvő pánttal, és olyan hátsó résszel, ami csak félig fedi a popsit! Semmiképp ne vegyél fel tanga fazonú bikinialsót, de ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor válaszd a féltangát! 

A színek közül természetesen a sötét árnyalatok a legalkalmasabbak arra, hogy elvonják a figyelmet erről a területről, sőt, arra is, hogy optikailag karcsúsítsák a kritikus részeket. Úgyhogy válassz fekete, vagy bármilyen sötét színű bikinit! Még jobb megoldás, ha a sötét alsóhoz világos, vagy mintás felsőrészt viselsz, mert akkor a dekoltázsodon lesz a hangsúly. Kerüld az alsó részen a feltűnő mintákat, flittereket, gyöngyöket és fodrokat, de ha mindenképpen szeretnél valamilyen mintát, akkor az legyen függőlegesen csíkozott! Ha az egyrészes fürdőruhát szereted, válassz színátmeneteset: az alsó része legyen sötét, és fokozatosan világosodjon fölfelé!

 

(forrás: www.cosmo.hu)

 

 

 

Oldalmenü
Diavetítő
Naptár
Szavazás
akarsz még élni........?
igen
nem