RECEPTEK

 

Csirkesaláta 

Hozzávalók:

  • 50 dkg (bőrös) csirkemell, csont nélkül
  • 1 ek olaj
  • 1 narancs
  • 1 alma
  • 15 dkg joghurt
  • 5 dkg majonéz
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér (mellőzhető)
  • só, bors, tabasco, citromlé
  • tálaláshoz ananász, menta (mellőzhető)
  • 1 tk currypor (mellőzhető)

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, majd sütőben készre sütjük (ez 180 fokon kb. 20 perc).

Közben a narancsot pucoljuk meg, húsát filézzük ki. Az almát és ananászt is pucoljuk meg. A gyümölcsöket vágjuk falatnyi darabokra.

A joghurtot keverjük el a majonézzel, tejföllel, ízesítsük (ÍZLÉS SZERINT) a gyömbérrel, curryvel, sóval, borssal (vigyázat, a húst is sóztuk, borsoztuk), tabascoval, citromlével.

A csirke bőrét szedjük le, a húst vágjuk 1 cm-es darabokra. A húst keverjük össze a gyümölcsökkel és az öntettel. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket a tálalás előtt.

Dekorálható: ananásszal és mentalevéllel

 

 

Nyári saláta    - cseresznyés kaja -

 

Hozzávalók: 2 db kicsontozott csirkecomb, 1 csirkemell, 20 dkg cseresznye, 5 db újhagyma, 2 db sárgarépa, 1db paprika, olívaolaj, só.

Az öntethez: 1 deci fehérbor, 0,5 deci piros borecet, olívaolaj, friss mentalevél, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, 1 kávéskanál fűszerkeverék (mellőzhető), 1 kávéskanál cukor.

Elkészítése: A húst kockákra vágjuk, olajon megsütjük, megsózzuk. Hozzáadjuk a zöldséget, és rövid ideig együtt dinszteljük. Utána adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett cseresznyét, összekeverjük és még egy percig pároljuk. A zöldséges, cseresznyés húst egy tálba tesszük, leöntjük a forró öntettel, és legalább hat óráig állni hagyjuk.

Öntet: A bort és az ecetet egy deci vízzel fölforraljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát, a babérlevelet, a fűszerkeveréket, cukrot, olívaolajat, és együtt főzzük további tíz percig.

Oldalmenü
Diavetítő
Naptár
Szavazás
akarsz még élni........?
igen
nem